vineri, 3 iunie 2011

Bridesmaids - film

Dacă mă grăbesc și scriu cuvântul Brides aș putea greși și aș crie Bird și anume Pasăre și nu Spân.
Cele două colege de avion stau la clasa 1 și prietena cea mai bună, din copilărie încă, a miresei (cea de pe scaunul de la margine) vine la ele supărată de fapt de umilirea ei și face această scenă pentru ca ele săși dea seama, dar ele nu înțeleg decât după o scenă mult mai amplă a ei făcută la petrecerea cu fete. Petrecere care fiind realizată de noua prietenă a miresei este una grandomană, de prost gust, mai (amy) puțin august. Actrița din rolul principal joacă excepțional și deci a scrie eu acum excepțional de bine nu are sens.
Exprimă ceva ce eu nu am mai întâlnit întrun film și anume - naturalețea sau sărăcia modestiei întruchipate.
Rolul îi este mănușă și nu manșon.
Ce este de văzut este scena aproape de final dintre ea și polițist.
În cele din urmă domnișoarele de onoare care sunt femei mature în fond ajung să se împrietenească și simpatizeze și chiar să înțeleagă unde ele greșesc.
Este o scenă în care actrița care lucrează în Guvernul American îi spune acesteia să nu repete după ea - o chestie foarte interesantă în sensul că fiind supărată pe viață și primind o vizită neașteptată care îți și mai dă lecții de viață din propriul exemplu te pune să asculți ce spune ea dar să nu repeți ce spune ea adică să nu devină papagal.
Este o stare mentală la care se ajunge atunci când abuzată fiind săracă ajungi să rumegi verbal orice frază spusă de altcineva în scopul de a te ridica la suprafața vieții și a nu mai sta tristă.
Incubatorul se numește starea pe care Mel Gibson o are în sala de judecată și pe care această actriță îl joacă și anume este starea în care te închizi în tine și dorești să înțelegi profund ce se petrece cu tine mai ales fără voia ta sau fără ca să fie viața pe care țiai dorito și să poți lua o decizie la fel de profundă precum înțelegerea la care ai ajuns prin acest fel de a medita. 
Incubatorul lui Mel Gibson este - sunt sătul pâna la refuz să cred ce spui.
Uneori incubația este prea mult lăsată să funcționeze static în ființa ta deoarece nu duce undeva sau te oprește din ceva ce superflu îți vine să faci și de aceea este bine uneori să acționezi și imatur sau prostește deoarece viața nu este un sfânt, viața este dacă este dacă nu nu.
Oricum, a fi orice dă dumnezeu să fie numai să fie iar nu este... bine, cum vrei .. tu.
Așa cum în episodul 1 din sezonul 4 actorul Alan sau personajul Jon reacționează la starea de incubație indusă de părăsirea noii și tinerei sale soții în sensul că se prostește alături de fratele lui.
Deci la el a funcționat o mămoșeală adică mama care vine și te scoate din incubator.
Dar la această actriță funcționează modelingul și anume fata care vine și te scoate din incubator dorind săți devină prietenă în sensul că și ea poate fi la fel de bună prietenă ca și mireasa.
Numai că filmul este superb și actrița dovedește că nu imită ci poate deveni ea însăși dintro dată.
Interesant este că se introduce rolul domnișoarei de onoare care o invidia ca fiind ajunsă de grandomania și pretențiile ei legate de perfecțiunea întruchipată și plângând vine la ea săi ofere ajutorul în găsirea miresei deoarece aceasta cunoscândo din copilărie știe unde sar putea să se ascundă.
Alt incubator și aici, al miresei, în copilăria ei.
Eu aici aș fi făcut așa – aș fi lăsat să stea cele două prietene un timp împreună pentru a se reâmpăca și apoi la probarea rochiei de mireasă aș fi chemato și pe cea care aștepta în mașină și filmul a uitato acolo. Jenant și rușinos atât pentru actriță ca rol cât și pentru simbolul prieteniei între mai mult de două fete. Deja dacă vorbim de femei și prietenie vorbim despre înțelegere profundă. De aceea este importantă prietenia deoarece îți aduce aminte de copilărie, dar cum majoritatea vrem să fim maturi peste noapte sau doar considerați maturi și noi sau voi nu sunteți ... chiar dacă aveți copii nu conștientizați că ați putea fi părinți.
A fi propriul părinte înseamnă a avea în Sine maturitatea mamei și tăria de caracter a tatălui interior. Astfel o femeie singură poate crește un copil.
Dar eu nu aș putea deoarece ieri vecinele au început să urle vorbind acolo unde eu am admirat cu o zi înainte florile și gardul de lemn pus de primărie. Și dacă leam făcut observație ce să vezi – șiau dat arama pe față și deja adevărul iese la iveală ușor, numai să țină.
Prea mult au fost încurajate sau înconjurate cu respect și admirație. Trebuiesc luate înapoi.

(medita = mod de a ...)

Polițistul un om banal de profund și bine crescut este de fapt un imigrant ilegal care servește poporul american prin muncă corectă nu karma yogha cum face Mel Gibson pentru Oksana psihiatra mea.

Fica lui Kati asistenta care a avut grijă de fratele meu în America.
Își dă seama că partenerul ei de avion este securist. Devin amanți.

În cele din urmă căsnicia celor două este una ratată deoarece ele nu se simt fericite. Și din exemplul pe care il dă cea mai învârstă se ajunge să se placă reciproc în loc să se înțeleagă.
(placă diferit de înțelegere)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu