duminică, 12 iunie 2011

Ecaterina Teodoroiu

Ecaterina Teodorescu

casa lui teodoroiu 

















Cred că nu vă plac numele terminate în - escu - daia.
Dacă tot dau filme cu război azi Duminica la Tv atunci să vorbim despre Ecaterina Teodoroiu dacă vreți voi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ecaterina_Teodoroiu


Pe wiki al lui englezii Ecaterina are o medalie.
Bătălia de la Mărășești nu vrea wiki să se pună aici.
Și de ce spun ei Mărășești și nu Mărăşti? Apropo cui îi plac țigările mărășești? sau bucegi?
http://www.primariamarasesti.ro/orasul/istoric-oras
Conform emisiunii de divertisemnt de azi de pe Prima denumită Mis Băiatul de la țară va trebui ca un primar să fie un tânăr cu vârsta între liceu și facultate.
A da facultativa facultate de obicei nu are note sau absențe? Vine cine vrea iese cine poate!
http://primariacj.ro/Comunicate%5Cian_8_impozite%202009_2005-1-7.aspx
Mărești este de Cluj? sau cum că nu înțeleg? Ecaterina nu avea părinți? sau frați și surori?
Ioan Dragalina - nume cunoscut de la tata. Este o cîrciumă ceva sau un bordel cu numele ăsta? Sau o bodegă? sau o unitate militară? Dragalina ... îmi sună cunoscut o să o întreb pe mama.

La 22 august 1917 a avut loc bătălia de la Varnița și Muncelu. Acțiunea ofensivă a armatei germano-austro-ungare este oprită de Armata Română cu pierderi grele. În cursul acestei bătălii, Ecaterina Teodoroiu a căzut eroic, în fruntea plutonului pe care îl comanda ca sublocotenent. A fost împușcată în piept. Ultimele ei cuvinte au fost: „Înainte băieți, sunteți cu mine!” A fost înmormântată pe câmpul de luptă, dar mai târziu trupul ei a fost mutat în Mausoleul de la Mărășești. Numele adevarat al ei a fost Catalina Toderiu.
Iată da nu o chema Ecaterina și mie îmi suna cam sârmos ghimbat dar Cătălina da sună perfect având în vedere poezia Luceafărul în care Cătălin și Cătălina era iubiți platonici deoarece unul era pământean și altu cu capul în nori.
Toderiu- probabil.
Și am fost la Mărășești și am văzut copacul străvechi. Mărășești spui că este un mausoleu de cadavre masonice. Dar totuși bătălia a fost la Mărăști sau la Mărășești? Am să merg săl întreb pe ministrul apărării sau pe ministrul de interne sau pe ministrul de justiție sau pe comisarul comandor șef de poliție, să vedem știu?
Sau despre Călugăreni?
Ăștia sunt mai drăguți spun că este fica lui Vasile și Elena și avea 8 frați acum are doar 2 și când trăia eminescu erau 11.
O chema Teodoroiu Cătălina - Lina, Lili - hai că merge așa.

Idealul ei era să devină învăţătoare sau profesoară. Din mărturiile unor persoane care au cunoscut-o reiese că a plecat la Bucureşti, unde după ce a absolvit o şcoală de infirmiere a urmat cursurile a şase clase la Şcoala Normală / Liceul "Elena Doamna" până în 1916. în evidenţele şcolii figurează cu numele de Ecaterina Teodoroiu.
Am ajuns profesoară și nu mia plăcut.
Cercetașă sau ghid de orientare turistică prin pădurile băneasa sau pe dealurile Diham (unitate militară schiorii de munte sau vânătorii de munte sau cocoșii de munte ) - tot una?
Și dacă tot ajungem la Gorj de Jiu luăm și coloana infinitului în spinare să o aducem la piața palatul regal.
Da?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu